Monday, October 5, 2009

Kolay Çikolatalı Sufle


Kısa bir aradan sonra tekrar merhaba.
Ne zamandır kafamda vardı suflenin tarifini vermek, geçenlerde de yapınca fotoğrafını çekip yayına hazır hale getirdim. Ama fırından çıkarır çıkarmaz servis etmek durumunda olduğumdan fırının içindeyken çektiğim fotoğraflar pek iyi çıkmadı haliyle :) Tarif az malzemeli ve çok kolay, denemenizi tavsiye ederim.

Gelelim tarife;

Malzemeler:
• 100 gr krema
• 100 gr bitter çikolata
• 2 yumurta
• 3 yemek kaşığı şeker

Bir sos tenceresinde kremayı kaynatıp içine küçük parçalar haline getirdiğiniz çikolatayı atıp eritin ve soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta yumurtaların akı ile şekeri çırpıp kar haline getirin. Ilınan çikolatalı krema, yumurtaların akı ve sarısını tahta kaşık ile yumurta aklarını söndürmemeye çalışarak karıştırın.

Sufle kasesinin içini katı bir yağ ile yağlayın ve hazırladığınız harcı kaselere paylaştırın. Kabaracağı için kaseyi ağzına kadar doldurmamak gerekiyor. Fotoğraftaki kaselerden kullanırsanız 3 kase çıkıyor.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Bu süre fırınınızın ayarı ve içinin ne kadar sıvı ya da katı olmasını istediğinize göre değişir. Birkaç denemeden sonra kendinize uygun süreyi belirlersiniz.

Ve en güzel kısma geldik; fırından çıkardıktan sonra sıcakken çikolata sos veya krema ile servis yapın.

Afiyet olsun...

3 comments:

Umut B. said...
This comment has been removed by the author.
Umut B. said...

biraz önce yapıldı yenildi, afiyet bal şeker oldu, gerisi boş...

PastaZer said...

:)) Ohh yarasın :))