Saturday, February 21, 2009

Çift Çikolatalı Muffin

Biliyorum bu tarifi yayınlayacağımı çok önceden duyurmuştum ama ancak düzenleyebildim. Seyahate çıktığımdan bahsetmiştim, döneli oldu biraz ama birikmiş işler (hem ev hem ofis), okul falan derken yayınlayacak vakit bulamadım.

Gelelim tarife, ilk denememden itibaren benim ve tadan birçok kişinin favorisi oldu muffinler. Tarif Chocolate & Coffee kitabından uyarlama.

Malzemeler:
2 yumurta
150 ml süt
150 ml krema
60 ml (4 yemek kaşığı) ayçiçek yağı
400 gr un
115 gr esmer toz şeker
15 gr (1,5 paket) kabartma tozu
4 kaşık kakao
175 gr bitter çikolata
175 gr beyaz çikolata

Fırını 180 C ‘ye ayarlayın, ısınmaya başlasın.
Un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin, şekeri de ekleyip karıştırın. Kenarda beklesin.

2 yumurtayı şeker ile çırptıktan sonra (şeker yumurta içinde eriyecek) süt, krema ve yağı ekleyip biraz daha çırpın.
Kuru karışımın ortasını havuz gibi açıp, sıvı karışımı boşaltın, yandaki kuru malzemelerin de karışmasını sağlayarak biraz daha çırpın. Homojen olunca çırpmayı bırakın, fazla çırpmamak gerekiyor kabarması için.

Çikolataları büyük ve temiz bir bıçakla küçük küçük doğrayın (hazır damla çikolata da kullanılabilir), karışıma ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.

Muffin kaplarına her kabın ¾ ü dolacak şekilde boşaltın karışımı. 25-30 dakika içinde hazır olacaklar.

Bir sonraki yazımda seyahatte çektiğim fotoğrafları yayınlamayı umuyorum. Ama tabi ki önce onları da düzenlemem gerekiyor...

Sevgiler...

Thursday, February 19, 2009

I Love Your Blog

Şu sıralar bloglarda dolaşan I Love Your Blog ödülünü görmüşsünüzdür. Sevgili Haydins beni de eklemiş listesine. Ben cevap yazmak için biraz geciktim, ama sıcağı sıcağına olmasa da yazmak istiyorum, çünkü çok sevdim. Bu vesileyle, okumaktan keyif aldığım blog yazarlarının sevdiği blogları tanıma fırsatı bulacağım. Yeni bloglar, yeni hayatlar…

Gelelim kurallara. Yapılması gerekenler gayet basit;
  1. Size ödül veren blog yazarının linkini vermek,
  2. Sevdiğiniz 7 blogu belirtmek,
  3. Ve de seçtiğiniz blog yazarlarını bilgilendirmek.

Ve liste (aklıma ilk gelen 7); Haydins, Kirpikteki Gözyaşı, Flame, Pastacı, Morpatlıcan, Akşam Menüsü, Past’anbul

Sevgiler…

Saturday, February 14, 2009

Hayatımın En Uzun Sevgililer Günü


İş nedeniyle çıktığım 10 günlük yurtdışı seyahatimin ilk günü. Saat farkı dolayısıyla da halen sevgililer gününü yaşamaktayım ama maalesef Boram olmadan.

1 gün erken kutladığımız sevgililer günümüz için yaptığım pastamı yayınlayarak avunuyorum.


Sevgililer gününüz kutlu olsun...

Sunday, February 8, 2009

Hansel&Gretel Şeker Hamuru Kursu

Şuana kadar sadece kendi hazırladığım şeker hamuru ile haşır neşir olduğum için nereleri yanlış yapıyorum, atladığım püf noktaları nelerdir çok merak ediyordum. Sevgili Burcu sağolsun her yoldan (mail, telefon, vb) bana yardımcı olmaya çalıştı ama yine de sorun yaşamaya devam edince artık Hansel & Gretel eğitimlerinden birine katılmam şart olmuştu. Uzun süredir ayarlamak istediğim bu eğitimi sonunda geçtiğimiz haftasonuna denk getirebildim. Bora'nın yurtdışında olması, okulun da sömestr tatilinde olmasını fırsat bilerek attım kendimi Hansel & Gretel' e Burcu ile Ebru'nun yanına.

Burcu ve Ebru'nun yakınlığı ve yardımseverliği üzerine söyleyecek çok şey yok, bu konuda gerçekten eşsizler. Kursa beraber katıldığım sevgili Müjde de aynı şekilde çok canayakın olunca çok güzel bir gün geçirdik. Bir de zevklerimiz de uyunca yardımlaşarak bitirdik pastalarımızı.






Yukarıda benim pastamı ve de etrafı nasıl dağıttımızı görüyorsunuz :) Pastalarımızı sevgililer günü temalı olarak hazırladık ama kocacım burada olmadığı için annemlerle afiyetle yedik :)


Yukarıda da Müjde ile ikiz pastalarımızı görüyorsunuz. Resimlerinin yayınlanmasını isterler mi bilmiyorum diye bu şekilde kapattım yüzleri :) Soldan sağa; Ben, Müjde ve de Burcu.

Bir sonraki yazımda Çift Çikolatalı Muffin tarifi vereceğim.

Sevgiler...