Thursday, December 31, 2009

Yeniyıl Pastaları - Bol Resimli Post

Yine baya ihmal ettim blogumu.
Yılbaşı öncesi ve sonrası çok yoğun oldu benim için. Kurabiyeler, pastalar, iş, okul ve finaller derken uykusuz geceler geçirdim.

Kurabiyeler önceki yayınladıklarımla benzer olduğu için ve de fotograf çekecek zaman ve ışık bulamadığım için fotoğraflanmadılar. Pastalara gelirsek, kısıtlı ışıkta ancak bu fotoğraflar çıktı ortaya.

İlkini sevgili Gamze hn'ın isteğiyle yılbaşı gecesi doğumgünleri kutlanan erkek arkadaşı ve onun ikiz kardeşi için hazırladım.

Pastamız çikolata, franbuaz ve de fındık krokanlı olarak hazırlandı. Ve de gelen tepkilere göre çok beğenilmiş hem tadı hem görüntüsü.



İkincisini ise sevgili Nihancığımın arkadaşı Elif'in, yine yılbaşı akşamı doğumgünü kutlanacak erkek arkadaşı Alper için hazırladım. Bu sefer konsept Alper'in müzik sevgisiydi. Kendisi elekto-gitar çalan Alper'in figürü de o şekilde oldu. Biraz da X-men karakteri Wolverine'e benzemesi istendi ama becerebildim mi yorum sizin :)

Bitter çikolata seven Elif'in kafeine allerjisi olunca pastada beyaz çikolata kullandım, bir de franbuaz ve badem krokan.

3. pasta ise kocacığımın 29 Aralık olan doğumgününü yılbaşı gecesi arkadaşlarla kutlayalım diye yaptığım pastaydı. Ancak yine istediğim gibi süsleyemediğim aceleye gelen bir pasta oldu.

Vakit olsaydı Beşiktaş forması şeklinde olacaktı pasta.


Üzerindeki yazıları saçım makyajım yapılı, kıyafetimi giymiş, evden çıkarken yazıyordum, siz düşünün. Güzel olduğu söylenen elyazım bile nerdeyse okunmuyor.

Tabi bir de Bora'ya göstermeden hemen kutulamam gerekiyordu. Yol boyunca bu son pasta kimin diye sorup durdu kocacım. Bir de hangi arada hazırladığımı birtürlü kestiremedi :)

Ama tadı çok güzeldi, afiyetle yedik.

Sevgiler...


3 comments:

nymphea said...

Zerrincim ellerine sağlık 3ü de süper:) Eşinin de doğum gününü kutluyorum:p Seneye tam istediğin gibi bir pasta yapmanı diliyorum:P

Nihan said...

Zerrincim, bi türlü yazamadım sana. Bizim pastamız burda göründüğünden bin kat güzeldi.Öyle özenli ve titizdi ki.
Gecemizi güzelleştirdin, çok teşekkürler güzelcim =)

PastaZer said...

Nilüfercim galiba istediğim gibi bir pastayı doğumgünü dışında yapacağım ona. Malum dogumgünü en yoğun olduğum zamana denk geliyor :)

Nihancım güzel sözlerin için ben teşekkür ederim, afiyet olsun canım...