Monday, November 30, 2009

Araba Lastiği Kurabiyeler

Daha önce hiç bahsetmedim sanırım, hayatımın 12 yılını Adana'da geçirdim ben. İlkokula orda başladım ve üniversiteyle birlikte ayrıldım şehirden, benden sonra ailem de geldiği için pek fazla gitme şansım olmadı sonraki zamanlarda. Biz bu 12 yıl boyunca hep aynı sitede oturduk, Üniversiteliler Sitesi.

Alakasız bir giriş oldu diyebilirsiniz. Hemen kurabiyelerle bağlayayım. Ben Adana'dan ayrıldığımda öyle cep telefonları, mailleşme falan çok yoğun değildi. Bu nedenle siteden arkadaşlarımla bağlantım koptu. Ta ki annemler birkaç ay önce İkea'da Nihan'la karşılaşana kadar. Evlenmiş ve İstanbul'da yaşıyormuş. Ve ne tesadüftür ki o da elişleriyle uğraşıp, blog yazıyormuş. Yaptıklarına Pasaj'dan, bloguna ise burdan ulaşabilirsiniz.

Hala kurabiyelere gelemedik. Nihan'ın eşi geçtiğimiz ay iş değiştirip BridgeStone'a girince, o da eşine ilk gününde çiçek göndermek yerine kurabiye göndermek istedi ve benimle iletişime geçti. Ben de gördüğünüz araba lastikleri, Nihan'ın mesajı ve de eşinin bir modellemesini içeren kurabiye setini çok severek çalıştım.

Nihancığım'ın eşine yeni işinde başarılar diliyorum...

Sevgiler...



Monday, November 23, 2009

Winnie ve Arkadaşları

Ebrucuğumla beraber Doğa için yaptığımız pasta. Karanlık olduğu için güzel fotograflar çekemedim maalesef, bunlarla idare edeceğiz :(

Kakaolu pandispanya, çikolatalı krema ve çakıl çikolatalı oldu pastamız.

Sonradan öğrendiğime göre tam bir pembe hastası olan Doğa'cık bayılmış pastaya.

Sevgiler...

Wednesday, November 11, 2009

McQueen Pastası

The Cars konulu pastayı yaptığım kuzenimiz İlknur Abla, bu sefer de eşinin doğumgünü için pasta istedi. Aslında baba-oğul konulu bir tema düşünmüştü kendisi ama Alperen şirin arabaları çok sevince babası için de Şimşek McQueen istedi.

Aynı pastayı bu sefer yuvarlak pistli olarak çalıştım ben de.


Pasta Alperen'den babaya hediye olduğu için üstüne bir de not iliştirdik.

Mutlu yıllar Adnan Abi...

Sevgiler...

Sunday, November 8, 2009

Altına İmzamı Atarım



"Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. "

1MilyonKalem sitesinin düzenlediği "Altına imzamı atarım" kampanyasını destekliyorum.

Wednesday, November 4, 2009

Emeklilik Hayali Pastası


Bu pastayı sevgili kuzenim Şermin Ablam için yaptım. Kendisi çok yoğun çalışan bir işkadını. Doğumgünü için kardeşleri Şebnem ve Şeniz Ablalarım, ve de anneleri Ayten Teyzem'in sürpriziydi bu pasta.


Şermin Ablam'ın hayaliymiş yeni evinde ayaklarını uzatıp örgü örmek. Ben de elimden geldiğince kendisini o şekilde modellemeye çalıştım. Bir yanda kahvesi ve kitapları, diğer yanda köpeğiyle oynayan oğlu Bulut.

Evi de mümkün olduğunca gerçeğine uygun yapmaya çalıştım. İki yanında akan sular, kayıklar, havuz...

Ve de bahçenin bir köşesinde basketbol potası ve topu...

Şermin Ablacım evinde ailenle birlikte geçireceğin sağlık ve mutluluk dolu yıllar diliyorum sana.

Şebnem ve Şeniz Ablalarım sizi çok seviyorum :)

Sevgiler...