Thursday, October 29, 2009

Şimşek McQueen ve Arkadaşları

Şimşek McQueen yaklaşık 2 yıldır pasta yapan arkadaşlarımın blog ve kataloglarında gördüğüm bir karakterdi. Geçtiğimiz haftasonu kendisini modellemek bana da kısmet oldu.

Pastayı kuzenimiz İlknur Abla'nın 4 yaşına giren oğlu Alperen'in kreşte kutlanacak doğumgünü için yaptım. Yaparken de çok eğlendim.


Animasyon da olsa konu yarış arabaları olunca kocacığımın da baya ilgisini çekti ve bir Şimşek McQueen de kendisi modelledi. Hatta onun yaptığını daha çok beğenip pastaya da onu koyduk :)


Üzerindeki aksesuar ve detayları ben yapsam da arabanın iskeleti ona ait yani.

Bu da benim karakterim. Çocuklar nasılsa paylaşamaz düşüncesiyle bunu da ayrıca ekledik tabi pastaya.

Aldığım geribildirime göre çocukların tepkileri görmeye değermiş.

Alperen'e ailesiyle birlikte sağlıklı ve mutlu yaşlar diliyorum.

Sevgiler...

Tuesday, October 27, 2009

Fotoğraflı Pasta

Ali Kerem için babasının istediği fotoğraflı pasta.

Vanilyalı kek, beyaz çikolatalı krema, muz ve fıstık krokanlı bir pasta oldu.

Tekrar mutlu yıllar diliyorum Ali Kerem'e.

Sevgiler...

Tuesday, October 20, 2009

Bahar Kokan Nişan Pastası

Detayları bir önceki postta verdiğim pastanın fotoğraflarıyla karşınızdayım. Dediğim gibi model İlker'e ait. Bana düşen Tülin'in çok beğendiği aşk kuşlarını pastanın tepesine kondurmak oldu.

Bu pasta yaptığım ilk çift katlı pasta oluşuyla PastaZer tarihine adını kazıdı. Bundan önce ufak katlar çıkmıştım bazı pastalara (mesela annemin pastası) ama tam anlamıyla çift katlı pasta olarak bunu ilk sayabilirim.

Aşk kuşları benim için çok özeldir, kendileri şeker hamurunu ilk elime aldığım pastadır. Bundan 2,5 sene kadar önce bir yıldönümüz için yapmıştım. O pastayı da ayrıca paylaşırım. Merak edenler facebook albümümden görebilirler :)

Tülin ve Yunus'a tekrar mutluluklar diliyorum.
Sevgiler...

Monday, October 19, 2009

Nişan Kurabiyeleri

Sevgili Tülin ve Yunus nişanlandılar. Ben de çok büyük bir keyifle pasta ve kurabiyelerini yaptım.

İlk olarak kurabiyeleri yayınlıyorum, bulduğum ilk vakitte de pastayı yazacağım. Resimleri düzenlemek biraz vakit alıyor maalesef.

Tülin ile 2-3 hafta kadar önce konuşmaya başladık detayları. Tülincim biraz internetten araştırma yaptı, bulduğu güzel modelleri bana gönderdi. Sonra buluştuk bendeki bütün kitapları karıştırdık, internette daha da gezdik. Birkaç model arasından da sevgili İlker'in yaptığı bir modelde karar kıldık. Biz diyorum çünkü pasta sahibi arkadaşım olunca yönlendirmekle kalmayıp biraz da müdahale ettim sanırım :) Modeli biraz değiştirip üzerindeki kurdelalar yerine meşhur aşk kuşlarından koyduk.

Kurabiyeleri de pastayla takım olacak şekilde çalıştım. Araştırırken süslü püslü modeller hoşumuza gitse de Tülin sadelikten hoşlanan çok zarif bir kız. Ben de ona uygun olsun diye gördüğünüz kurabiyeleri yaptım.

Nişan biter bitmez de Tülinciğim'den beğenilerini duymak ayrıca çok mutlu etti beni.

Sevgili Tülin ve Yunus, bir ömür boyu mutlu olursunuz umarım.

Ayrıca her çağırdığımda işini gücünü bırakıp bana yardıma gelen anneciğime de ne kadar teşekkür etsem az gelir sanırım. Kurabiyelerin paketlemesi tamamiyle kendisine ait.

Sevgiler...

Tuesday, October 13, 2009

Kutlama Pastası


Bu pastayı da ofisten arkadaşım Serpil'in isteği üzerine hazırladım. Kendisi ve 2 yakın arkadaşının aynı yaşlarda çocukları var, ve şimdi içlerinden biri ikinci bebeğine hamile. Yıllardır en büyük istekleri de çocuklarının beraber büyümesi ve kendileri gibi çok yakın arkadaş olmaları.



Serpil yapacakları kutlamada hamile arkadaşına sürpriz yapmak için istedi pastayı. Ben de üç çocuğu ve doğacak bebeği beraber oynarken modelledim.

Bebeklerini diledikleri gibi beraber büyütebilmeleri dileğiyle...
Sevgiler...

Monday, October 12, 2009

Beyonce Pasta

Geçtiğimiz hafta mutfağımdaki pasta yoğunluğu inanılmazdı. Yoruldum, uykusuz kaldım ama hepsine değdi diyebilirim.

Bu işin en keyifli yanı geribildirimleri anında alabiliyor olmak. Bir diğer güzel yanı da tanımadığınız insanların hayatlarına tanık olmak, birşeyler paylaşabilmek. Bu pastanın da o kadar güzel bir hikayesi var ki, ben içinde bulunmaktan ötürü çok memnun oldum.

Mesut Bey aynı şirkette çalıştığı kız arkadaşı Ayşe Hanım'ın doğumgünü için hazırladığı sürpriz kutlama için Beyonce şeklinde bir pasta yapmamı rica etti. Ama Mesut Bey'in sürprizleri pastayla sınırlı değildi. Özel olduğu için çok detay vermek istemiyorum ama farklı zamanlarda farklı yerlerde Ayşe Hanım'ın eline geçen notlarla başlamış doğumgünü faaliyetleri. Ve de özenle seçilmiş çok hoş bir hediyeyle bitmiş. Bu arada benim yaptığım pasta da Ayşe Hanım'ın bütün sürprizler bitti dediği anda çok şaşırmasına neden olmuş. Neden Beyonce derseniz de Ayşe Hanım sıkı bir Beyonce hayranı.

Ayşe Hanım'ın doğumgününü bir kez de burdan kutluyorum, ve mutlu bir hayat diliyorum.

Monday, October 5, 2009

Kolay Çikolatalı Sufle


Kısa bir aradan sonra tekrar merhaba.
Ne zamandır kafamda vardı suflenin tarifini vermek, geçenlerde de yapınca fotoğrafını çekip yayına hazır hale getirdim. Ama fırından çıkarır çıkarmaz servis etmek durumunda olduğumdan fırının içindeyken çektiğim fotoğraflar pek iyi çıkmadı haliyle :) Tarif az malzemeli ve çok kolay, denemenizi tavsiye ederim.

Gelelim tarife;

Malzemeler:
• 100 gr krema
• 100 gr bitter çikolata
• 2 yumurta
• 3 yemek kaşığı şeker

Bir sos tenceresinde kremayı kaynatıp içine küçük parçalar haline getirdiğiniz çikolatayı atıp eritin ve soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta yumurtaların akı ile şekeri çırpıp kar haline getirin. Ilınan çikolatalı krema, yumurtaların akı ve sarısını tahta kaşık ile yumurta aklarını söndürmemeye çalışarak karıştırın.

Sufle kasesinin içini katı bir yağ ile yağlayın ve hazırladığınız harcı kaselere paylaştırın. Kabaracağı için kaseyi ağzına kadar doldurmamak gerekiyor. Fotoğraftaki kaselerden kullanırsanız 3 kase çıkıyor.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Bu süre fırınınızın ayarı ve içinin ne kadar sıvı ya da katı olmasını istediğinize göre değişir. Birkaç denemeden sonra kendinize uygun süreyi belirlersiniz.

Ve en güzel kısma geldik; fırından çıkardıktan sonra sıcakken çikolata sos veya krema ile servis yapın.

Afiyet olsun...